Start theaterproject Blitskikker

Dit jaar bestaat de Keyserkerk in Middenbeemster vierhonderd jaar. Onderdeel van de festiviteiten is het theaterspektakel ‘Blitskikker’. Een uitdagende voorstelling met toneel, dans, muziek, zang en beeldprojectie. Uitgevoerd op zes dagdelen in juni. In en rond de jarige kerk. Op dinsdagavond 10 januari starten de wekelijkse oefenavonden.

Om dit project te kunnen realiseren, is de stichting Prachtige Polder Producties in het leven geroepen. Met als doel ontmoeting en verbinding van bewoners en verenigingen op het gebied van kunst en cultuur. Heel veel bewoners en verenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen aan dit unieke project.

Blitskikker behelst een huwelijksvoltrekking en bruiloftsfeest tussen een Purmerendse bruid en Beemster bruidegom. Beide partners en hun familieleden elk met eigen (on)aardigheden en persoonlijke geschiedenis. Die worden zichtbaar tijdens de huwelijksvoltrekking. Bijzonder is dat de toeschouwers een actieve rol spelen in het geheel. Ze zijn namelijk zelf ook gast bij de bruiloft. Waardoor zeer herkenbare schurende en zelfs botsende situaties ontstaan. Met terugblikken in het verleden en vooruitblikken in de toekomst.

De voorstelling speelt zich af in de roerige jaren zestig van de vorige eeuw. De inhoud is gebaseerd op vraaggesprekken met bewoners uit Beemster en Purmerend over hun eigen ervaringen met de ‘roaring sixties’.

Vanaf dinsdag 10 januari zal wekelijks in de Keyserkerk gerepeteerd worden. De voorstellingen vinden plaats op vrijdagavond 9 en 16 juni, zaterdagavond 10 en 17 juni en zondagmiddag 11 en 18 juni. De voorverkoop start in het voorjaar.

 

Beeld: Arjen IJff