Paparazzi bespieden voorbereiding huwelijksplechtigheid Coba en Harm

Oecumenisch karakter

Het voorgenomen huwelijk tussen Coba van Amsterdam en Harm Beentjes is al langere tijd spraakmakend in de polder. Niet in de laatste plaats omdat de plechtigheid een oecumenisch karakter krijgt. Paparazzi namen een kijkje in de Keyserin.

De plaatselijke dominee (Mart Hellingman) en pastoor (Theo Vries) overleggen over de inhoud van de uitgesproken teksten. Bijgestaan door de aspirant predikanten ( Arjen Schenk en John v.d. Meer).

 

Kennismaking

Tijdens een eerste kennismaking tussen de ‘warme en koude kant’ is het korte tijd hevig uit de hand gelopen. Ook deze ruzie is op de gevoelige plaat vastgelegd. Ouderling (Pieter Huisman) kijkt op afstand enigszins vermakelijk toe. De bruidegom (Tom van Splunter) verwerkt net een fikse kaakstoot, de vader van de bruid (Paul Mounoury) kijkt waar hij zijn krachten in kan zetten. De moeder van de bruidegom (Anita v.d. Helm) ziet de bui al hangen en bukt om het strijdtoneel ongeschonden te kunnen verlaten. De vriendin en collega van de bruid Coba (Wilma van Eck) vraagt zich in alle ernst af waar ze in beland is. De ceremoniemeesteres (Monique Hartog) zoekt naar aanknopingspunten om de geest weer enigszins in de fles te krijgen. Teun, de broer van de bruidegom (Mathijs Out) begint daarentegen net een beetje op stoom te komen. De hulppredikant (Arjen Schenk) deelt links en rechts rode en gele kaarten uit. De vader van de bruid (Piet van Splunter) op de rug gezien, trekt zijn eigen voorlopige conclusies uit deze meeting.

 

Engeltjes 

Slecht heel even vragen Coba en Harm zich af of trouwen nou wel zo’n goed idee was. Maar de op afstand beschouwende engelen (Mirjana de Smid, rechts en Grada Kwantes) weten de stemming vrolijk te duiden.

 

 

 

 

L’histoire se repète

De geschiedenis herhaalt zich. Ook in de jaren zestig roeren de agrariërs zich. Boerin Helen (Helen Köhne) moet om rond te komen een bijbaan nemen als kroegbazin. Haar dochter (Marije Hottinga) staat waar mogelijk achter haar moeder en neemt in de Bijbelse vertelling de rol van Ruth op zich.

 

 

Verbinding 

Je zou het bijna vergeten, maar het bruidspaar heeft ‘verbinding’ als leidmotief meegegeven aan hun relatie. Dat komt op verschillende moment goed tot uiting. Al was het maar omdat Lars (Lars van Huizen, rechts op de foto) de vrede bewerkstelligt tussen de maaiers (waaronder Ruth Wever, links op de foto) en Ruth (Marije Hottinga). Hij laat daarbij een oogje vallen op de bevallige Ruth.

 

 

Overige spelers, nog niet door de paparazzi op de foto vereeuwigd:

Tjalling Kooistra als vriend Floris
Petra Farber als moeder van de bruid
Francoise de Gooijer als ouderling
Patricia Bogaard als ambtenaar/wethouder
Ria v.d. Molen als oma.